Skoči na glavno vsebino

OŠ JOŽETA MOŠKRIČA

Tehnična podpora
Kristina Dea Dovč

Kristina Dea Dovč

Pomoč na daljavo je omogočena  preko aplikacije Oddaljeno namizje za Chrome. Za vse operacijske sisteme je brezplačna različica dostopna na spletni strani: 

https://remotedesktop.google.com/support/

POZOR: za uporabo potrebujete Google Chrome.

Pošlji sporočilo 

10 + 12 =

Brezplačna programska oprema 

E-identiteta oziroma AAI-račun je vaše »uporabniško ime v federaciji ArnesAAI«.

Račun dobi vsak učenec in učenka avtomatično. Ime računa je običajno sestavljeno iz začetnice imena, priimka in domene naše šole. Primer: Mitja Kos bo imel AAI račun v obliki Mkos@jozmos.si.  

Učenke in učenci potrebujejo AAI dostop za uporabo številnih brezplačnih aplikacij pod okriljem Arnesa. Vse si lahko ogledate in do njih dostopate na tukaj.

 

Office 365 (tudi Oblak 365) je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. 

Vsi učenci/učenke, ki imajo AAI račun na naši šoli avtomatično dobijo A1 licenco. Ta omogoča uporabo Offica 365 na spletu. 

Učenke/učenci od 2. razreda naprej dobijo A3 licenco, ki vsebuje A1 licenco in omogoča namestitev Offica 365 na osebni računalnik.

Obe licenci sta dodeljeni avtomatično in za njih ni potrebno zaprošati – enostavno se prijavite z AAI računom in že lahko aplikacije uporabljate.

Ofiice365 

V okviru obstoječe EES pogodbe je omogočena brezplačna nadgradnja operacijskega sistema Windows. Vsaka učenka/učenec je upravičena do 1 licence Windows 10 Education Upgrade za uporabo na svojih domačih napravah.

Distribucija licence je preko spletnega portala Kivuto, kamor se prijavite s svojim AAI računom. Enostavno kliknete na Sign In desno zgoraj na strani in preusmerjeni boste na AAI prijavo.

POZOR: Licenca Windows 10 Education Upgrade je nadgradna licenca, pogoj za namestitev je predhodno nameščena ena od verzij operacijskega sistema Windows.

F-Secure je antivirusni program. Vsi učenci in učenke so upravičeni do uporabe tega programa na 1 napravi. Učenec/učenka, ki želi dobiti ta program, sporoči to na kristinad@jozmos.si. Pri tem navede svoje ime, priimek in razred. Vse potrebne infromacije nato dobi takoj, ko je prošnja odobrena s strani F-Secure.

Minecraft Education Edition je različica igre Mincraft in je dostopna vsem učenkam/učencem, ki imajo AAI račun.

Vse o informacije o namestitvi in brezplačnih svetovih dobite tukaj.

Učencev

interesnih dejavnosti

Razredov

let delovanja

Podatki za stik

Jarška cesta 34, 1000 Ljubljana

 (01) 541 61 65

E tajnistvoo@jozmos.si

Uradne ure: 8.30 - 11. 00 in 11. 30 - 14. 00 

 

(Visited 1.134 times, 1 visits today)
Dostopnost